Ignoranţa nu are început dar are un sfârşit. Pentru cunoaştere există un început dar niciodată un sfârşit.
(citat din înţelepciunea orientală)


Să-nveţi s-alungi din suflet ura
Ca să fii veşnic ca natura!
Ce ştie ea şi noi nu ştim?
Ştie-a trăi. Noi, să murim.

duminică, 23 noiembrie 2014

A apărut cartea Flori de Lumină


Am bucuria și plăcerea de a vă anunța apariția cărții mele, intitulată Flori de Lumină. Cartea a fost publicată la Editura StudIS din Iași. Nu pot să descriu în cuvinte câtă bucurie simt acum, când pot să împărtășesc această minunată inspirație divină, cu cei care au nevoie de ea!

Volumul de versuri Flori de Lumină este, înainte de toate, povestea unei călătorii personale. Este vorba despre cea mai fascinantă călătorie din viaţa unui om, şi anume cea a descoperirii de sine şi a revelării înţelesurilor mai profunde pe care viaţa ni le dezvăluie, dacă şi noi suntem dispuşi să pătrundem dincolo de aparenţe.

Cartea este structurată în şase părţi distincte.


Prima parte, Poarta către suflet, vorbeşte despre acea parte imperceptibilă a fiecăruia dintre noi, esenţa spirituală, care îmbracă într-un anumit moment un corp pentru a evolua şi pentru a-şi aminti în final adevărata sa identitate.


Partea a doua, Seminţe de univers, îşi propune să exploreze cadrul mai larg de manifestare al sufletului întrupat în formă fizică: universul, natura, precum si enigma timpului.


Partea a treia, Atingerea divinităţii, abordează teme religioase, deşi unele dintre ele într-o manieră neconvenţională. Această parte conţine şi cea mai importantă “floare de lumină”, și anume Roza cu şase petale, inspirată din tradiţia catharilor, care oferă o modalitate de a gândi rugăciunea Tatăl Nostru sub forma a şase teme diferite de meditaţie.


Partea a patra, Privind spre trecut, aduce în atenţie, sub forma unor poveşti reale sau imaginare, ideea originilor noastre şi a istoriei, ca bază a cunoaşterii de sine şi dezvoltării ulterioare.


Partea a cincea, În căutarea iubirii, este despre acel frumos sentiment care ne însufleţeşte şi ne determină să îl căutăm cu ardoare întreaga viaţă, şi anume iubirea care depăşeşte graniţele spaţiului şi timpului.


În ultima parte, … şi alte emoţii, se regăseşte un amalgam de sentimente şi descoperiri care completează temele abordate în părţile anterioare.


Acesta este primul volum de poezii scris de mine. Câteva dintre acestea sunt postate și pe blog, altele câteva reprezintă variante modificate și perfecționate față de ceea ce se găsește pe blog, iar restul sunt creații care nu au fost încă prezentate public.


Pentru cititorii mei, aș vrea să mai precizez un aspect. Deși am intitulat această carte Flori de Lumină, unele dintre aceste creații este posibil să vă inspire sentimente de nostalgie, de tristețe, poate de revoltă, sau alte trăiri nu atât de luminoase. Însă eu consider că, pentru a ajunge cu adevărat la lumină și la sentimente care să reflecte această lumină interioară, este necesar ca mai intâi să înfruntăm întunericul, să nu îl ignorăm, să ascultăm ce are de spus și să îl vindecăm. Lumina și întunericul sunt două fețe ale aceleiași monede, care nu pot fi separate în această lume a dualității.


Cartea are un număr de 218 pagini și este în format A5 (14,5x20,5 cm).


Prețul cărții este de 15 lei + 10 lei taxe poștale, cu plata ramburs. Dacă sunteți din Reșița, predarea se poate face și personal.


De asemenea, cartea se mai găsește și la Librăria Semn de Carte din Reșița, strada Libertății nr. 13 (lângă Universalul Vechi).

Pentru comenzi, trimiteți un e-mail la adresa emiliacanea@yahoo.com sau cartidelumina@yahoo.com. Precizați numărul de exemplare pe care îl doriți, precum și adresa voastră completă, inclusiv codul poștal.


Vă aștept cu drag și dorința mea cea mai mare este să vă fie de folos sufletului!



Emilia Canea
Blog Widget by LinkWithin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu